Kategorier
Ikke-kategoriseret

Tjek tagets tilstand

Dit tag er meget vigtigere, end du tror. Det er i hvert fald tilfældet for rigtig mange mennesker, der ikke tillægger taget den værdi, som det fortjener. Taget er nemlig ikke bare en simpel membran, som holder vandet ude, så du ikke mærker det på din krop. Taget beskytter nemlig hele husets konstruktion mod vand – i form af både regn, sne, slud og hagl.

Hvorfor er det så vigtigt? Fordi vand i husets konstruktion kan føre til store skader på boligen og et dårligt indeklima.

Skader på huset

Hvis der slipper vand ind til husets konstruktion, kan det føre til skader i form af råd. For når vandet ligger op ad husets konstruktion, bliver træet vådt og dermed langsomt svækket. Det lyder måske ikke så alvorligt, og træværk kn naturligvis også tåle en smule vand. Men når det ikke tørrer, bliver det så svagt, at det kan kræve en udskiftning. Dét er naturligvis dyrt, da det for de flestes vedkommende kommer til at kræve en håndværker og nye byggematerialer.

Fugt og dårligt indeklima

Udover at gøre skade på husets bærende dele, kan det også påvirke hjemmets indeklima, hvis der er problemer med for meget fugt i boligen. Her er det gældende, at boligen samler på for meget vand, hvilket ender med at skabe grobund for sort svamp eller skimmelsvamp. Især sidste kan være farlig for mennesker. Vi reagerer som personer forskelligt på skimmelsvamp, så på trods af at nogle slet ikke bemærker den, er der andre, som bliver alvorligt syge. Det kan nemlig føre til alt fra kronisk hovedpine til udvikling af luftvejssygdomme som astma. Derfor er det vigtigt, at man har styr på sit indeklima – særligt hvis man har børn i husstanden.

Tjek af taget?  Kravl op og kig

Det er hermed konstateret, at taget spiller en vigtig rolle. Der er ikke kun til pynt, men har stor praktisk effekt. Du bør derfor undersøge, om alt er i orden oppe på taget – primært ved at tjekke det for utætheder og skader.

For at tjekke taget, skal du op til det. Du skal på forsvarlig vis derfor finde en stige eller lignende og op i højden. Her skal du kigge efter, om du kan se tydelige tegn på slid eller skader. Kan du det, er det områder, som skal udbedres.

Inde fra loftet kan du også se efter, om det her dryppet igennem eller om der står en tydelig stråle af sollys ind.

Er du ikke sikker på, om du kan undersøge det? Så få fat på en håndværker med speciale i tag. DU kan også kontakte Jysk Tagkompagni, som dækker hele Jylland, men også lægger Nyt tag i Hillerød, hvis det er tid til at skifte tagværket ud med et nyt flot og tæt tag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *