Kategorier
Ikke-kategoriseret

De 5 mest populære kongelige hunde gennem tiderne

Det er ingen hemmelighed, at de kongelige elsker deres hunde. Fra dronning Victoria til det britiske monarki i dag har mange kongelige familier haft hunde som loyale ledsagere og vigtige medlemmer af deres husholdninger.

 

I årenes løb har der været mange royale hunde, som har fanget offentlighedens fantasi. Her er fem af de mest populære kongelige hunde gennem tiderne:

 

1. Dash, dronning Victorias Corgi

 

Dronning Victoria var en af de mest indflydelsesrige monarker i britisk historie, og hun var også en stor hundeelsker. Hun siges at have haft over 30 hunde i sin levetid, herunder en Corgi ved navn Dash.

 

Dash var en af dronning Victorias yndlingshunde, og han optrådte ofte på hendes officielle portrætter. Han var endda var med på en Royal Doulton-tallerken, der blev udgivet for at fejre dronningens diamantjubilæum i 1897.

 

2. Jagger, hertugen og hertuginden af Cambridge’s Cocker Spaniel

 

Jagger er hertugens og hertuginden af Cambridge’s Cocker Spaniel. Han blev født i 2014 og har været et fast indslag på parrets sociale medier, hvor han ofte optræder på legende snaps sammen med deres anden hund, Lupo.

 

Jagger har endda sin egen Twitter-konto, der drives af hans ejer, hertuginden af Cambridge.

 

Du kan også læse mere om en anden spaniel hund. Cavalier King Charles Spaniel er en selskabshund fra spaniel-familien.

 

3. Polly, prinsesse Annes boxerhund

 

Prinsesse Anne er kendt for sin kærlighed til dyr, og hun har haft flere hunde gennem årene. Hendes mest berømte hund var en bokser ved navn Polly, som ofte blev set sammen med prinsessen på hendes kongelige pligter.

 

Polly fik endda udgivet sin egen bog om sit liv med prinsessen med titlen “My Life with the Princess Royal” (Mit liv med prinsessen).

 

4. Nero, Kong Edward VII’s bulldog

 

Kong Edward VII var den første britiske monark til at eje en bulldog, og hans hund Nero blev ret berømt i sin egen ret. Nero optrådte ofte på kongelige portrætter og fotografier, og han fik endda sit eget frimærke udstedt til ære for sig selv.

 

5. Vulcan og Candy, Elizabeth II’s corgier

 

Dronning Elizabeth II har været en stor fan af corgier, siden hun fik en som 18-års fødselsdagsgave af sin far , Kong George VI. Hun har ejet mere end 30 corgier i sin levetid, og to af hendes mest berømte hunde var Vulcan og Candy.

 

Vulcan og Candy optrådte ofte sammen med dronningen på officielle portrætter og ved offentlige optrædener, og de havde endda deres egen serie af royale varer, herunder porcelænstallerkener og figurer.

 

Disse er blot nogle få af de mange populære kongelige hunde, der har betaget offentligheden gennem årene. Fra corgier til bulldogs har disse kongelige hunde været en vigtig del af den britiske kongelige historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *