Kategorier
Ikke-kategoriseret

Sådan opretholder du en god tandhygiejne

God tandpleje er helt essentiel for at opretholde en sund mund og et smukt smil. Det er derfor vigtigt sat børste tænderne mindst to gange om gange i minimum 2 minutter ad gangen for at komme godt rundt mellem alle tænder. Det er også vigtigt at bruge en tandpasta, der indeholder fluor. Det bidrager nemlig til at styrke emaljen på dine tænder, så de bliver mere modstandsdygtige over for ydre påvirkninger, især hvad du spiser og drikker.

Udover at børste tænderne grundigt, er det også vigtigt at bruge tandtråd hver eneste dag. Det hjælper nemlig med at fjerne madpartikler og plak, der kan opbygge dig mellem dine tænder, lige dér, hvor tandbørsten ikke kan nå. Plak er en klistret film af bakterier, der kan gøre stor skade på dine tænder. Det kan bl.a. forårsage tandkøbsbetændelse og huller i tænderne, hvis det ikke bliver fjernet.

En anden vigtig del ved at opretholde en god tandhygiejne er de regelmæssige besøg hos tandlægen. Tandlægen tjekker nemlig for potentielle problemer med dine tænder og tandkøb og fjerner både plak og tandsten, der kan have bygget sig op. De kan også gøre brug af fluorbehandlinger og forseglinger for at beskytte dine tænder mod nedbrydning. De holder også øje med, om der er huller i tænderne eller mulighed for huller i tænderne, så du kan blive advaret i god tid. De finder med andre ord de potentielle problemer, inden de udvikler sig, og det kan spare dig for mange tandproblemer (og penge) på den lange bane.

Hvis du ved det halvårlige eller årlige tjek for konstateret nogle specifikke problemer, som f.eks. tandkøbsbetændelse eller huller i tænderne, kan tandlægen også tilbyde dig den rette behandling, så det ikke bliver værre end det er i forvejen. Det kan nemlig godt ske, at du udvikler et hul, selvom du er grundig med tandbørstningen og tandtråden – og det er lige præcis derfor, at det ikke er nok at pleje dine tænder derhjemme, hvis du gerne vil bibeholde sunde tænder hele livet igennem. Hvis du mangler en tandlæge, så kan vi anbefale denne billige tandlæge i København.

Udover de regelmæssige besøg hos tandlægen og tandbørstning og brug af tandtråd, er der også nogle andre ting, du kan gøre for at passe godt på dine tænder og dit tandkød. Det handler bl.a. om at undgå sukkerholdige og sygeholdige føde- og drikkevarer, som kan forårsage huller i tænderne – og så er det også en god idé at stoppe med at ryge, da det kan give misfarvede tænder og øge din risiko for tandkøbsbetændelse.

God tandpleje indebærer altså flere tiltag, både tandbørstning, tandtråd, regelmæssige tandlægebesøg samt at skære ned på sukker og syre i kosten. Det er det, der bidrager til at du kan nyde et langt liv med sunde tænder og et smukt smil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *