Kategorier
Ikke-kategoriseret

At lære dansk som indvandrer – 5 tips til at komme i gang

Hvis du for nylig er flyttet til Danmark og ønsker at lære sproget, så er du heldig. Dansk er et relativt nemt sprog at lære, og med en lille indsats burde du kunne begynde at tale det flydende på ingen tid. I denne artikel giver vi dig 5 tips, der vil hjælpe dig med at komme i gang med at lære dansk!

1. Fordyb dig i den danske kultur. Det er den bedste måde at lære ethvert sprog på, og det gælder især for dansk. Benyt enhver lejlighed til at deltage i kulturelle arrangementer eller se film, der foregår i Danmark. Læs bøger, lyt til musik og brug tid på at tale med personer, der har sproget som modersmål – også selv om du ikke forstår alting i starten.

2. Lyt og gentag. Når du hører en sætning, som en indfødt taler, skal du prøve at sige den så præcist som muligt tilbage. Jo mere du øver dig, jo bedre bliver din udtale!

3. Tag et kursus i dansk: Deltag i et kursus i dansk eller en klub, hvor andre indvandrere lærer dansk. Disse typer kurser kan være meget sjove og hjælpe dig med at øve dig i at tale sproget i en social sammenhæng, samtidig med at du at få venner.

4. Lær først det grundlæggende i grammatik og sætningsstruktur. Det vil give dig et solidt grundlag, som du kan bygge dine sprogfærdigheder på. Det kan være en god ide at bruge et oversættelsesfirma, det første stykke tid.

5. Øv dig i at skrive på dansk så meget som muligt – det er ofte nemmere end at tale sproget! Begynd med at skrive enkle sætninger om dig selv, f.eks. hvor du kommer fra, og hvad du laver for sjov, og gå derefter gradvist over til mere komplekse emner som politik og historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *