Kategorier
Ikke-kategoriseret

Fordelene ved D-dråber for din baby

Uanset om du er førstegangsforælder eller allerede har et fuldt hus, undrer du dig måske over, hvorfor d-dråber er vigtige for din baby. D-vitamin er vigtigt for en sund udvikling hos babyer og småbørn, og d-dråber er en nem måde at få vitaminet ind i deres kost på. Læs videre for at få mere at vide om, hvorfor det er så vigtigt for dit lille barn at få tilstrækkeligt med D-vitamin, og hvordan d-dråber kan hjælpe. 

Hvad er D-vitamin? 

D-vitamin er et vigtigt fedtopløseligt vitamin, der hjælper med at regulere calcium- og fosfathomøostasen. Det findes naturligt i visse fødevarer som fede fisk, æg og mejeriprodukter, men de fleste mennesker får ikke nok af det fra mad alene. D-vitamin spiller en vigtig rolle for knoglesundhed og -vækst, idet det hjælper med at øge optagelsen af calcium fra tarmen til blodbanen. Det hjælper også musklerne til at fungere korrekt og bidrager til immunsystemets funktion. 

Hvorfor er det vigtigt at få nok D-vitamin for spædbørn? 

Det er især vigtigt at få nok D-vitamin i spædbarnsalderen, da der i denne periode er størst risiko for at udvikle rakitis – en mangelsygdom forårsaget af for lidt D-vitamin – som kan føre til bløde knogler og skeletdeformiteter, hvis den ikke bliver behandlet. Desuden tyder forskning på, at højere koncentrationer af D-vitamin i blodet kan være forbundet med bedre sundhedsresultater senere i livet, f.eks. reduceret risiko for type 1-diabetes, multipel sklerose, skizofreni, kræft, hjerte-kar-sygdomme, astma og allergier.  Derfor er det vigtigt at give tilstrækkelige mængder D-vitamin for at opnå et optimalt helbred både i spædbarnsalderen og senere i livet.     

Hvordan kan du sikre dig, at dit barn får nok D-vitamin? 

American Academy of Pediatrics anbefaler, at man supplerer med D-vitamin om dagen fra de første dage efter fødslen, indtil barnet drikker mindst ca. 1 liter modermælkserstatning om dagen eller ammer udelukkende over 6 måneder eller indtil det helt vænnes fra modermælk. Den nemmeste måde at give dit barn denne daglige dosis på er gennem D dråber baby – små flydende dråber, der indeholder 400 IE pr. dråbe, som nemt kan tilsættes modermælkserstatning eller modermælk uden smag eller lugt. Det gør det nemt at sikre, at dit barn får sin daglige dosis uden at forstyrre spisetiderne  

Opsummering 

Det er klart, at det er ekstremt vigtigt at få nok D-vitamin for babys fysiske og mentale udvikling og for deres generelle sundhed hele livet igennem. Heldigvis gør d-dråber det nemt at sikre, at din baby får den anbefalede daglige dosis uden at gå på kompromis med spisetider eller forstyrre måltidsrutiner! Med d-dråber kan du være sikker på, at dit barn får de nødvendige vitaminer, som det har brug for i dag, samtidig med at du lægger et fundament for en sundere fremtid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *