Kategorier
Ikke-kategoriseret

3 gode grunde til at få en hobby

En hobby er en fantastisk måde at nyde fritiden på, men det er i dag sværere at have en hobby i en travl hverdag. Mange mennesker vælger faktisk at lægge deres personlige interesser til side og udøver ingen form for hobby, fordi de simpelthen ikke har tiden til det. I stedet bruger de deres minimale fritid på at scrolle gennem Facebook og Instagram, spille dumme spil på smartphonen eller se en dårlig serie.

En hobby har dog vist sig at være nødvendig for den mentale sundhed, nemlig fordi det gør dig i stand til at afbryde forbindelsen til den daglige rutine og giver dig tid til at lave noget, du virkelig elsker. En hobby kan altså virkelig ændre dit liv. Vi har her samlet 3 gode grunde til at få dig en hobby i dag.

Du kan være i flow-tilstand

Når du nyder dine hobbyer, kan du komme i en tilstand af flux, hvilket betyder, at du nyder det, du laver så meget, at tiden går så hurtigt at du ikke engang bemærker det. Tiden flyver, selvbevidsthed forsvinder og du er helt nedsænket i den pågældende aktivitet. Hobbyer – og især dem, der udvider færdigheder – fremmer denne ønskelige og stadig mere undvigende tilstand.

Det reducerer stress

Efter en travl og hård dag kan det være, at du ikke har det helt så godt mentalt, og så kan det være, at du leder efter en passiv distraktion, som f.eks. at se tv. Det er dog sjældent at det hjælper. Hvis du dog i stedet efter arbejde laver en aktivitet, som du virkelig kan lide, så bliver du i stedet mindet om, at du har gode ting i dit liv. Det forbedrer din identitet og giver dig mulighed for at nyde livet. Det er en fantastisk måde at holde stress på afstand. Hvis du derfor oplever en hård dag, er det en god idé at kaste dig over din hobby.

Du får en mental pause

I en travl hverdag kan det være svært at finde en pause, men hvis du har en hobby, har du mulighed for at tage en pause samtidig med at du får en følelse af formål. Du kan føle dig produktiv samtidig med at du faktisk får en mental pause og får en form for hvile, der bidrager til at du tanker ny energi.

Du kan dyrke din hobby på mange forskellige måder. Du kan dyrke den helt alene derhjemme, sammen med venner og familie eller sammen med andre interesserede. Hvis du f.eks. gerne vil dyrke din hobby sammen med andre, der interesserer sig for det samme, så kan du med fordel tage på højskole sommerkursus. Her kan du få venner for livet med samme interesser samtidig med at du får mulighed for at fordybe dig helt i din hobby. Det er uden tvivl en sommerferie, du aldrig vil glemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *